Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

понеделник, 29 април 2013 г.

Пълнени чушки с ориз и кайма


Продукти:
·         10 прави чушки
·         500 гр. Кайма
·         200 гр. Ориз
·         1 глава кромид лук
·         1 стрък пресен лук
·         1 с. л. доматено пюре
·         1 скилидка чесън
·         1 нарязана чушка
·         1 зеленчуков бульон
·         3 с. л. олио
·         червен пипер
·         черен пипер
·         дафинов лист
·         джоджен
·         сол

Начин на приготвяне:

    Запържете в подходящ съд скилидката чесън, след което я извадете и в същата мазнина добавете нарязаните на ситно кромид лук, пресния лук и чушката. След като се позапържат добавете каймата, дафиновият лист, джоджена и черният пипер. Пържете в продължение на около пет минути и след това добавете добре измития ориз, бульона и доматеното пюре. Посолете и разбъркайте добре. С така приготвената плънка напълнете предварително изтърбушените, осолени отвътре и надупчени с вилица чушки. Наредете в намаслена тава и сложете за около десет минути в предварително загрята на 180º фурна, след което извадете и долейте топла вода с разтворен половин зеленчуков бульон, така че течността да е до половината на чушките. Печете до извирането на водата.