Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

сряда, 21 май 2014 г.

Писто



   Писто или писто манчего е едно традиционално ястие в испанската кухня на което основните съставки са изпържените зеленчуци в различна комбинация, като доминират чушките и доматите. Относно името манчего, то произлиза от наименованието на област Ла Манча.
   Днес ще ви представя моята рецепта за приготвянето на това свежо, леко побългарено, изключително вкусно ястие.

    Продукти:

  • Половин килограм червени чушки
  • Една тиквичка
  • Един патладжан
  • 4-5 домата (аз използвах пържени домати в консерва)
  • 4 супени лъжици зехтин
  • една, две скилидки чесън
  • копър
  • черен пипер
  • 4 яйца изпържени на око за сервиране
   Начин на приготвяне:
   Нарежете на едри парчета чушките, тиквичката и патладжана. Запържете чесъна в зехтина и добавете нарязаните зеленчуци, и ги оставете да се запържат. След като омекнат, добавете и нарязаните обелени домати и поръсете със сол на вкус. Оставете да се изпържи всичко добре и непосредствено преди сваляне от огъня поръсете с копър и черен пипер.
   Ястието се сервира с пържени яйца на очи. Еднакво вкусно е както топло, така и студено.
   Надявам се да ви хареса.