Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

четвъртък, 17 юли 2014 г.

Бърз и лесен бъркан тутманик



 
   Днес ще споделя една рецепта за бърз и доста лесен за приготвяне бъркан тутманик. Идеален  за закуска. Приготвя се за по-малко от 10 минути, като не включвам времето за изпичане. Не успях да го снимам целият, защото го приготвих късно вечерта и осветлението не беше подходящо, а нямах търпение да го опитам.
   Ето и необходимите продукти за тутманик с диаметър 26-28 см.



  • 2 яйца
  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена чаша топла вода
  • 15 гр. мая 
  • 5 - 6 супени лъжици олио
  • 300 гр. сирене
  • 50 гр. масло
  • 1 чаена лъжичка сол
  • по желание, сусам за поръсване
 Начин на приготвяне:
 Разбийте леко яйцата и добавете топлата вода, след което една чаша от брашното и солта.       Разтворете маята в топлото прясно мляко и го изсипете към яйчено-брашнената смес.               Прибавете останалите две чаши брашно и олиото. Разбийте до получаването на хомогенна смес и добавете натрошеното сирене. Оставете тестото да отпочине за около 15 минути.
   Така приготвената смес я изсипете в предварително намаслена и покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 - 28 см. Отгоре поръсете със сусама и късчета масло.
   Печете в предварително загрята фурна на 180º за около 40 минути.